Πρόσβαση

Ο Κορινός απέχει 2,5 χλμ από την πόλη της Κατερίνης και ο ξενώνας είναι σε απόσταση μόλις 250 μετρων από την αμμώδη παραλία του Κορινού.

Οδικώς, η πρόσβαση των επισκεπτών είναι πολύ εύκολη από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Θεσσαλονίκης Ε75 (κόμβος Κορινού), την Παλαιά Εθνική οδό Κατερίνης - Θεσσαλονίκης (κόμβος Κορινού), την παραλιακή επαρχιακή οδό Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης.

Επιπλέον, ιδιαίτερα εξυπηρετικά είναι και τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από την Θεσσαλονίκη προς Κατερίνη ανά μία ώρα, τα οποία απαιτούν μετεπιβίβαση στο τοπικό ΚΤΕΛ του Νομού προς Κορινό, τα οποία κάνουν στάση έξω από τον Ξενώνα. Η συνολική διάρκεια ταξιδίου ανέρχεται σε 1 ώρα και 15 λεπτά.

Με τον ΟΣΕ και τα δρομολόγια του προαστιακού ο Κορινός είναι ευκολότερα προσβάσιμος εξαιτίας του ομόνυμου σταθμού Κορινού και της μικρότερης σε διάρκεια διαδρομής των 45 λεπτών. Σημειώνεται οτι ο Δημός Κατερίνης έχει τακτική αστική συγκοινωνία από την Παραλία Κατερίνης προς τον Κορινό και αντίστροφα.

Για πληροφορίες δρομολογίων πλοίων και διαθεσιμότητα εισιτηρίων, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.greekferries.gr

Εξορμήσεις

Η παραλία του Κορινού με συνέχεια στην παραλία Κατερίνης και την Ολυμπιακή ακτή αλλά και η ευρύτερη περιοχή προσφέρονται για μοναδικές βόλτες ακόμα και ημερήσιες εξορμήσεις.. Ο συνδυασμός του ορεινού με το παραθαλλάσιο τοπίο εναλλάσουν εικόνες και εμπειρίες και μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα..

Η παραλία που κείται δίπλα στον ξενώνα είναι πλατιά και αμμώδης μήκους πολλών χιλιομέτρων με λεπτή, καθαρή άμμο και ρηχή θάλασσα, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η παραλία είναι κατά τόπους οργανωμένη και σας δίνει την άνεση να συνδυάσετε τις βουτιές σας είτε με την διασκέδαση είτε με ηρεμία στα μη πολυσύχναστα τμήματά της.

Τα γύρω χωριά και οι μικρότεροι οικισμοί έχουν το καθένα τη δική τους γοητεία.. Μια απογευματινή βόλτα στους παραδοσιακούς οικισμούς με τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, όπως ο Παλαιός Αγ. Παντελεήμον , Παλαιά Σκοτίνα , η Μηλιά, η Ρητίνη, το Ελατοχώρι, τα Ρυάκια και θα σας δώσει την ευκαιρία για διαδρομές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς θα σας αφήσει τις καλύτερες οπτικές και γαστρονομικές εντυπώσεις καθώς βρύθουν από ταβέρνες με ντόπιες σπεσιαλιτέ από αγνά υλικά...

Για τους λάτρεις της φύσης μια βόλτα στον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου και το φημισμένο φαράγγι του ποταμού Ενιπεα, είτε στα πιέρια όρη μπορεί να αποβεί σε περιπέτεια ακολουθώντας μονοπάτια ελισσόμενα στα φυλλοβόλα δάση με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Συνιστούμε τη διαδρομή Παπά Χωράφι (Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου), Σαλταπήδα, Αρβανίτης, Λαπούσι, Φλάμπουρο στα Πιέρια όρη, καθώς και Λιτόχωρο - Πριόνια - Καταφύγιο Α' (ΣΠΗΛΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ) στον Όλυμπο. Πληροφορίες για αυτές αλλά και πλήθος άλλες διαδρομές μπορείτε να πάρετε από τους Ορειβατικούς Συλλόγους της περιοχής.

Αλλά και για τους λάτρεις της ιστορίας η περιοχή συγκεντρώνει έναν πλούτο ευρημάτων, που εκτείνονται από το Νεολιθικό οικισμό του Μακρυγιάλου, την Αρχαία Πύδνα και το Αρχαίο Δίον, την ιερή πόλη των Μακεδόνων σε μια περιοχή κατάφυτη, που κατακλύζεται από νερά, έως το Κάστρο του Πλαταμώνα. Για τους λάτρεις του πνεύματος και της κουλτούρας η πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής ξεπροβάλλει μέσα από μια σειρά πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων, που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης, σε όλη τη διάρκεια του έτους. Αναδεικνύεται από το Φεστιβάλ Ολύμπου με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες μουσικής, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις, από το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ με μια μουσική και χορευτική πανδαισία παραδοσιακών συγκροτημάτων από διάφορες χώρες, από τις χαρακτηριστικές τοπικές θρησκευτικές γιορτές, όπως τα Άγια Θεοφάνεια, το Άγιο Πάσχα και άλλες, καθώς και από τις εθνικές γιορτές και τα τοπικά λαϊκά πανηγύρια.

Τέλος, για αυτούς που ενδειαφέρονται για έντονη νυχτερινή ζωή, η γειτονική παραλία της Κατερίνης προσφέρει ποικιλομορφία κέντρων διασκέδασης που καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς νυχτοπερπατητές....